Kablarci u neverici: prvi put posle pola veka neko nam je priskočio u pomoć 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Kablarci u neverici: prvi put posle pola veka neko nam je priskočio u pomoć
Trenutno na sajtu: 436       |       Podeli:
07.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak – Od sedamdesetih godina prošlog veka od kako je sagrađen dalekovod koji električnom energijom



snabdeva kablarska sela nije ništa pipnuto sve do pre neki dana kada su na kablarske visove počele da stižu mašine i betonski stubovi.

Foto: Mićo Karanac

„Sa izgradnjom dalekovoda u Ovčar Banji započeto je 1958. godine, izgradnja je trajala do 1965. godine. Izgradjen je kako bi podmirivao potrebe meštana sela: Vrnčani, Jančići, Rošci, deo sela Pranjana i Gojne Gore. Nakon 50 godina, radovi na rekonstrukciji su započeti, zbog učestalih kvarova koju su ometali normalno snadbevanje električnom energijom. Ovim putem bi se zahvalio na postignutom dogovoru sa opštinskim rukovodstvom i predsednikom opštine Milunom Todorovićem kao i elektrodistribucijom u Čačku i Kraljevu koji su uvažili naše predloge kako bismo rešili ovaj problem”, rekao je Rade Karanac meštanin.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kablarci dalekovod struja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.302.131 посета
Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)